20160520_171157

Импресии од нашето патување 18-22 Мај, 2016 (Нормандија)

И оваа година г-ѓата Мелани Маурер од EUROBUS Bern AG и нашата почитувана Лилјана Китанова  ни организираа безпрекорно патување во Франција. Во супермодерниот автобус и компетентен возач во раните зори пристигнавме во Париз, градот на љубовта! Иако градот не дочека со облаци и дожд, тоа не не спречи да уживаме во убавините на Ајфеловата кула, прошетка со брод по реката Сена, посета на катедралата Нотр Дам, Триумфалната порта итн. После впечатливите доживувања во Париз, продолживме во правец на Нормандие, каде имавме можност да посетиме (на жалост) само неколку историски места, како: Arromanches (www.arromanches.com) , Mont Saint Michel (www.ot-montsaintmichel.com) Saint Malo (www.saint-malo-tourisme.com) .

Фотографиите од нашето прекрасно патување можете да ѓи видите на нашата официјална Facebook стана (www.facebook.com/Organizacija-na-zenite-od-Makedonija-vo-Svajcarija-464500676943116/photos)

Напишете коментар